HOME BEZETTING WIE-ZIJN-WIJ REPERTOIRE MUZIEK FOTOBOEK NIEUWS/LINKS CONTACTEN FAQ-LIJST GASTENBOEK  
 
STAN ROTTEVEEL (27 februari 1957) geboren in Den Haag.

In 1972 begon hij als gitarist actief deel te nemen aan diverse bands. Met name zijn deelname aan de schoolband van de middelbare school in Wassenaar wordt de basis waarvan uit hij zich muzikaal ontwikkeld. Het is in deze periode dat hij bij de oprichting van het "Combo Raymond" betrokken is, waarmee hij tot op de dag van vandaag nog steeds binnen de Jazz scene optreedt. Daarnaast treedt hij tot en met de jaren ’80 als gitarist en bassist in de coverband “The Tracks”.

Het is in de jaren ’80 dat hij zich steeds meer toe gaat leggen op zang. In Delft en Den Haag volgt hij gedurende 5 jaar zangles bij An van der Meer en Coen Ruivenkamp Sr. Ondanks deze opleiding is het toch niet de klassieke richting waar hij voor kiest, maar legt hij zich steeds meer toe op de jazz/swing. Grote voorbeelden voor hem zijn dan ook Frank Sinatra, Nat King Cole, Tony Bennet en Dean Martin. 
Na het life optreden in het radioprogramma van Dick Passchier (NCRV) in 1984 besluit hij definitief voor de zang te kiezen en legt hij zich volledig toe op de jazzy kant van de lichte muziek.
Groovy Day jazzmuziek logo
Klik hier om terug te gaan
naar de pagina WIE-ZIJN-WIJ
Coverband The Tracks in 1979
De coverband "The Tracks" in 1979
 
In mei 2006 komt hij in contact met de "Nuenense coverband Memory" waar hij naast zijn andere bands vooral het repertoire van de jaren ‘60 tot ‘80 zingt. (Rechts)

Naast het actief zingen en optreden met bands is hij steeds meer betrokken bij de organisatie van concerten met Bigbands. “Absolutely Swing” is zo’n serie concerten geweest waarin diverse Bigbands uit de regio van Eindhoven centraal stonden. 
In 2008 organiseert hij samen met Dirk Bukkems een 2 daags kerstoptreden in het theater “de Hofnar” in Valkenswaard. Hierin treden naast hem diverse regionale artiesten in een speciaal voor deze gelegenheid omgebouwd theater met de uitstraling van een echte Amerikaanse Nachtclub. 
 
Coverband Memory uit Nuenen
Nuenense coverband "Memory" uit Nuenen
 
In juni 2006 (zie rechts) een optreden van de bigband "Nightshift" met als gastzangeres Laura Fygi (links van Stan Rotteveel) en de eigen zangeres Wilma van Hoof (rechts op de foto) tijdens de Havenfeesten te Breskens. Tussen de dames in Stan Rotteveel.

In 2011 neemt hij deel aan het "Nationale Euro+songfestival", hetgeen een talentenjacht voor 50-plussers is. In de regio Brabant weet hij de eerste prijs te veroveren. In 2012 staat een theatertour op het programma waar hij samen met de overige winnaars van dit festival zal optreden.
Optreden Stan Rotteveel te Breskens in 2006  
 
Bigband Nightshift uit Valkenswaard
Stan zingt o.a. bij de "BIGBAND NIGHTSHIFT" uit Valkenswaard
  Test pagina op XHTML 1.0 Strict